Site menu:

Aktualno:

Više »

Korisni linkovi:

AGENCIJA

AGENCIJA ZA MOBILNOST

UCENJE

volim malo

ZAHTJEVI OBRTNIKA BUDUĆOJ VLASTI

visa electron

Zagrebačka banka

Ministarstvo poduzetništva i obrtništva

ODRŽAN 19. SAJAM GOSPODARSTVA U ZAPREŠIĆU

 

Međunarodni sajam gospodarstva okupio je dosad najveći broj izlagača iz Zaprešića i zaprešićkog kraja, županije i susjedne Slovenije.

Sve izlagače, visoke goste, uzvanike i posjetitelje pozdravila je u ime organizatora Udruženja obrtnika Zaprešić Predsjednica Udruženja gospođa Jasenka Jančić. Poručila je da je ponosna na izlagače koji svoje poduzetničke ideje prezentiraju kroz proizvode i usluge, te zahvalila svima koji su sudjelovali u teškom poslu organizacije i komuniciranja sa tolikim brojem izlagača i izvođača radova. Izrazila je i zadovoljstvo viđenom ljepotom pozornice, a i štandova te još jednom zahvalila svima koji ulažu trud da Sajam svake godine bude ljepši i veći.
„Obrazovanje nema alternativu, ne smije nam se desiti da sutra nemamo radnike, da nemamo ljude koji će voditi svoje obrte. Također, u posao se, kao i u svakodnevni život moraju unijeti emocije, jer one nas vode naprijed“, rekao je Šabić.
Zadovoljstvo brojem izlagača izrazio je gradonačelnik Turk. 'Unatoč modernim vidovima komunikacije i prezentacije, novim tehnologijama koje protok informacija čine nezamislivo brzim i efikasnim te činjenici što u Hrvatskoj sajmovi često nose stigmu nekog zastarjelog načina tržišne komunikacije, upravo ovaj vid okupljanja pridonosi skidanju takve stigme, ukazujući kroz iskustva i praksu da je izravan kontakt, fizička prisutnost i povjerenje koje se na taj način stječe i dalje dominantan argument za uspjeh na tržištu. Zaprešićko gospodarstvo u novom je zamahu i to je najbolja poruka koja govori da treba ostati u Hrvatskoj. Preduvjet gospodarskog opstanka dobar je i kvalitetan radnik s dobrom plaćom', rekao je gradonačelnik.
„Obrtnici i poduzetnici županije dobro funkcioniraju, a to je izuzetno bitno, jer bez toga nema ni dobrog funkcioniranja općina, gradova, županija. Dobro funkcioniranje poduzetništva stabilizira proračun Županije, stvara mogućnosti da gradimo infrastrukturu, obrazujemo mlade i stvorimo uvjete da oni ne odlaze iz Hrvatske. Izrazio je spremnost da Županija sudjeluje u financiranju projekta koji bi omogućio veći prostor za sajmovanje, a koji bi imao i višenamjenski karakter, obzirom da je iznenađen činjenicom da dio izlagača nije mogao dobiti prostor.
Sajam je otvorila Ana Mandac, pomoćnica ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta, rekavši da Vlada RH, kroz resorno ministarstvo, provodi konkretne mjere kojima pomaže gospodarstvu. „S jedne strane pomaže da se poduzetnici rasterete administrativnih opterećenja, koja njihov rad čine preskupim, a s druge strane čini sve da dostupnijima učini izvore financiranja, kako bi poduzetnici bili konkurentniji i stabilniji na tržištu“, rekla je pomoćnica ministra.
Organizator Udruženje obrtnika Zaprešić nakon održanog Sajma zaključuje da je spoj dobrog kulturno-umjetničkog programa na pozornici i brojnost izlagača pun pogodak. Naime, kroz tri dana održavanja Sajma brojnost posjetitelja bila je vrlo velika, a na kraju u završnoj riječi Organizatora, u vrlo veseloj atmosferi nakon nastupa prvakinje HNK-a gđe Mire Vlahović, rečeno je da nisu sigurni da li zatvaraju sajam ili koncert jer je broj posjetitelja pred pozornicom bio toliki gotovo kao na otvorenju sajma.

 

Sajamski VODIČ 19. Sajam gospodarstva

možete skinuti OVDJE

 

 

 

POZIV OBRTNICIMA,  PODUZETNICIMA

I OSTALIM SUDIONICIMA NA SAJMU

  Udruženja obrtnika Zaprešić i ove godine u suradnji s gradom Zaprešićem organizira već tradicionalni

19. SAJAM GOSPODARSTVA U ZAPREŠIĆU

Planirani termin održavanja je 13. 14. i 15. listopad 2017. godine (petak, subota i nedjelja) u Zaprešiću na adresi Trg dr. Franje Tuđmana 1 u sportskoj dvorani, a ako obrtnici i poduzetnici pokažu veći interes organizirati ćemo izlaganje pod šatorom odgovarajuće veličine kao i dosadašnjih godina, te na vanjskom otvorenom prostoru koje smo također spremni urediti u skladu s potrebama.

Prostor za izlaganje biti će uređen prema zahtjevima od strane izlagača, besplatno za sve izlagače, što omogućuje naš Grad, a taj dogovor smo najavili u lipnju ove godine, bilo da žele izlagati samostalno, sa svojim poslovnim partnerima ili u okviru naših općina, udruženja, zadruga, udruga i slično. Na sajmu se mogu ponuditi proizvodi i usluge jer je Sajam prodajnog karaktera.

Sajam će biti popraćen raznovrsnim aktivnostima poput modnih revija, revija frizura, nastupa kulturno-umjetničkih društava, predstavljanja pojedinih obrta i zanimanja i sl. u koje se mogu uključiti svi izlagači ovisno o interesima i očekivanjima, a i ostali koji se žele na bilo koji način predstaviti na Sajmu.

Sve informacije o Sajmu možete dobiti na tel. 01 / 3310 810; 01 / 3310 329 svakog radnog dana od 7.00 do 15.00 sati, na službenim web stranicama Udruženja obrtnika Zaprešić (www.obrtnici-zapresica.hr), email: udruzenje-zapresic@zg.t-com.hr ili direktno u Udruženju obrtnika Zaprešić, Ul. M. Tita br. 2.

I ove godine Sajam će biti popraćen raznovrsnim aktivnostima u koje se možete uključiti i vi ovisno o vašim interesima i očekivanjima.

Prijavu za sudjelovanje možete skinti ovdje (DOC, PDF)

Skice štandova (PDF)

S poštovanjem,

Predsjednica Udruženja
Jasenka Jančić

 

 

12345

6781011131415