Održan II. Obrtnički forum “Obrtništvo Zagrebačke županije” u Zaprešiću

2. Obrtnički forum – Obrtništvo Zagrebačke županije, u organizaciji Obrtničke komore Zagreb i Zagrebačke županije održan je 28. veljače 2017. godine u Gradskoj vijećnici grada Zaprešića. Glavni cilj foruma je pronalaženje kvalitetnih rješenja za zaštitu i poticanje razvoja obrtništva i malog poduzetništva.

„Želja nam je ostvariti što bolju suradnju s lokalnom upravom. Živimo na istom području i moramo međusobno surađivati, to je jedini način da nam svima bude bolje. Što se tiče obrtništva na prostoru županije zaustavljen je pad broja obrta, idemo u lagani plus i nadam se da će u 2017. doći do ravnoteže, da ćemo imati isti broj zatvorenih i novootvorenih obrta“, komentirao je Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Zagreb. Prema iznesenim podacima, kroz osam udruženja, sveukupno u Županiji posluje oko 17.300 obrtnika. Županija ih, prema riječima župana Stjepana Kožića, pomaže kroz Upravne odjele za gospodarstvo i poljoprivredu.

Grad Zaprešić svoje obrtnike pomaže konkretnim mjerama, subvencioniranja kamate kredita, kao i izgradnjom i pružanjem kvalitetnih i povoljnih komunalnih usluga, rekao je gradonačelnik Željko Turk.

„Nadam se da osjećaju našu pomoć, koja će i dalje biti maksimalno moguća. Također, trudit ćemo se, zajedno s Obrtničkom komorom, da se obrtnicima pomogne i kroz druge institucije države, kako bi im se olakšalo poslovanje“, rekao je župan, dodavši da, nažalost, sve porezne reforme u zadnje vrijeme idu ne štetu lokalne i regionalne uprave.