Održana godišnja izvještajna skupština Udruženja obrtnika Zaprešić

Dana 05. Svibnja 2016. Godine održana je sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Zaprešić u prostorijama Udruženja uz prigodni domjenak.

Skupštini su se odazvali gotovo svi članovi, a usvojena su izvješća o financijskom poslovanju Udruženja obrtnika Zaprešić u 2015. Godini te Izvješće o radu Udruženja za isto razdoblje.
Bez obzira na probleme vezane za loš priliv komorskog doprinosa i stalno smanjenje izraženo je zadovoljstvo poslovanjem Udruženja. Bez obzira na to traže se novi načini izvora financiranja rada Udruženja pa je usvojen i predloženi Rebalans proračuna za 2016. Godinu sačinjen od strane Upravnog odbora. Naime, svi zaposlenici koji rade na vođenju poslovnih knjiga ponovno su zaposleni u Udruženju obrtnika, a Udruženje je upisano u sustav poreza na dobit i PDV-a, kako bi se osigurali dodatni prihodi za rad Udruženja, a i obrtnicima zadržana usluga vođenja knjiga koju Udruženje pruža svojim obrtnicima od samog osnivanja.

Pored toga istaknuta je dobra suradnja sa jedinicama lokalne samouprave koje su izrazile spremnost financirati sve projekte Udruženja koje je na bilo koji način potiču opstanak postojećih obrta.
Skupština je izrazila i zadovoljstvo Izvješćem o radu, ali se predlagalo što bi se još moglo raditi na dobrobit obrtnika. Zaključeno je da o svim prijedlozima raspravi Upravni odbor te da donese odgovarajuće odluke u tom pravcu.

Skupština je završila prijateljskim druženjem na domjenku kojeg je organizirao naš restoran „JEZERA“ iz Jablanovca.