Poslovni uzlet Grada Zaprešića izazvao je veliki interes poduzetnika

Prvo ovogodišnje izdanje Poslovnog uzleta, manifestacije posvećena malom i srednjem poduzetništvu u organizaciji Poslovnog dnevnika, koja je ujedno i započela četvrtu godinu održavanja, održano je u petak u Zaprešiću.

Pozitivne promjene i podršku najavio je u Zaprešiću i državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta – Mario Antonić. “Prioritet je stvaranje bolje gospodarske klime, zbog čega i postoji akcijski plan koji se provodi te se radi na uklanjanju administrativnih barijera. Vjerujem da će rezultati biti vidljivi već u drugoj polovici godine, a rasterećenje poduzetnika do visine od milijardu i pol kuna može se preusmjeriti u investicije i razvoj.

“Gospodarski razvoj Zaprešića temeljen je upravo na dugoročnom razvoju malog poduzetništva i obrta te restrukturiranju velike industrije. Nezaposlenost opada zahvaljujući ulaganjima u poduzetničke zone, a još bolje rezultate možemo očekivati iskoristimo li novac koji nam stoji na raspolaganju iz strukturnih europskih fondova u skladu s čime se možemo nastaviti razvijati”, naglasio je Turk u uvodnom obraćanju.Upravo je medijsku moć Poslovnog dnevnika usmjerenu prema informiranju i educiranju sa svrhom što kvalitetnije poslovanja hrvatskih poduzetnika u uvodnom obraćanju pohvalio Stjepan Kožić.