Radionica “Kako postati poduzetnik”

19. i 21. svibnja 2016. godinu u Udruženju obrtnika Zaprešić održana je radionica na temu “Kako postati poduzetnik”. Radionica je financirana od strane Zagrebačke županije, a cilj je bio upoznati obrtnike početnike i nezaposlene s osnovnim poduzetničkim znanjima za pokretanje i unapređenje vlastitog posla.

Radionica je održana u suradnji sa Hrvatski zavodom za zapošljavanje Ispostava Zaprešić, a predavanju je održalo Obrtničko učilište.
Sudionici radionice upoznati su sa kompetencijama potrebnim za svladavanje globalnih razvojnih izazova. Formalno obrazovanje ne-ekonomske struke nedostatna je za donošenje odluka iz ekonomskog područja što je obrtnicima i poduzetnicima često potrebno. Znanstveno vijeće poslovnih kompetencija za Europu oblikovalo je Kataloge temeljnih poslovnih znanja što se provodi kroz program European Business Competence * Licence (EBC * L) u više od 30 zemalja.

EBC*L je međunarodno priznati standard iz područja poduzetničkog poslovanja, te su na njemu temeljene radionice koje provodi Obrtničko učilište.
Osim toga sudionici na radionicama dobivaju priliku besplatno polagati ispit EBC*L –a, kako bi stekli međunarodni certifikat Stupnja A EBC*L-a u Obrtničkom učilištu koje je od 01.01.2016. godine postalo nacionalni predstavnik EBC*L –a za Hrvatsku.