INA d.d._Izmjene dosadašnjih pogodnosti_HOK Obrtnik +

Poštovani,

 

slijedom zaprimljenog dopisa od strane INA d.d., obavještavamo Vas o nastalim izmjenama pogodnosti u okviru projekta HOK Obrtnik plus, a koje možete komunicirati prema članovima s Vašeg područja.

 

Pandemija korona virusa te aktualni sukob u Ukrajini doveli su do izvanrednih okolnosti na tržištu nafte i naftnih derivata. Također, pored navedenog, u dva navrata donesena je Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata kojom je fiksirana maloprodajna cijena pojedinih proizvoda, a od 8. ožujka 2022. na snazi je revidirana Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata („Uredba“, NN 28/2022), kojom je fiksirana marža distributera. S obzirom na to da INA d.d. više nije u mogućnosti preuzimati negativnu razliku između tržišne i maksimalne dozvoljene maloprodajne cijene, primorana je privremeno korigirati popuste na sljedeće proizvode:

 

  • EUROSUPER 95 i EURODIESEL na 0,35 kuna neto po preuzetoj litri goriva, što je 0,44 kuna u bruto iznosu te
  • EURODIESEL PLAVI na 0,15 kuna neto po preuzetoj litri goriva, što je 0,19 kuna u bruto iznosu.

 

Za proizvode premium kvalitete (EUROSUPER 95 CLASS PLUS, EUROSUPER 100 CLASS PLUS, EURODIESEL CLASS PLUS), primijenit će se popusti sukladno važećim ugovorima, a uzimajući u obzir ukupne količine preuzetih goriva putem INA kartice.

 

Navedena privremena mjera stupa na snagu 1. travnja 2022. godine, te će biti na snazi do ponovnog slobodnog formiranja maloprodajne cijene.

 

Ostalo

Fiskalizacija – uvodi se QR kod kao sastavni dio računa

Javni poziv „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2020. godinu

Službeni izvadak elektroničkim putem dostupan u Obrtnom registru

Pravo obrtnika na naknadu za vrijeme privremene nesposobnosti za rad radi bolesti i za vrijeme samoizolacije