Održan 1. Festival kose u Zaprešiću

Pod pokroviteljstvom grada Zaprešića i Udruženja obrtnika Zaprešić i Ceha frizera Udruženja, a u organizaciji tvrtke Shapeit iz Zagreba u velikoj dvorani konjičkog kluba TRAJBAR 30. listopada 2016. godine održan je stručni seminar za frizere pod nazivom “Festival kose”. Seminar su vodili gospodin Lucijano Fai, Alessandro Girardi i Alberto Mezzanotte profesori šišanja i vrhunski stilisti iz Verone. Lucijano Fai ujedno je i vlasnik škole za frizere u Veroni – Glamour school. Frizeri su upoznati s najnovijim svjetskim trendovima u bojanju, šišanju, pramenovanju kose i izradama frizura sa svim detaljima italijanske škole za razdoblje proljeće – ljeto 2017. godine. Oko 50-tak sudionika iz Zaprešića, susjednih gradova i općina ali i slovenije dobilo je diplomu “Glamour school” za sudjelovanje na ovom stručnom seminaru kao i prigodne darove od mnogih donatora koji su potpomogli održavanje ove manifestacije, a njihovi proizvodi su prezentirani sudionicima.

Festival kose otvorio je gradonačelnik gospodin Žaljko Turk, izrazivši zadovoljstvo zbog njegovog održavanja u našem gradu, a istaknuo je u svom kratkom govoru i važnost educiranja. Organizatorica seminara naglasila je da tvrtka Shapeit planira ovu manifestaciju učiniti tradicionalnom.
Pripreme modela obavlojene su u frizerskom salonu Bubykopf, vlasnice Snježane Ulrich. Sudjelovanjem na toj manifestaciji istaknula se i predsjednica Ceha frizera gospođa Dragica Milić vlasnica Frizersko kozmetičkog salona „D“ iz Pušće.

Napominjemo da je slijedeći susret frizera zakazan na istu temu u veljači u Samoboru pod nazivom Festival kose pod maskama pa ovom prilikom pozivamo frizere da se uključe u tu manifestaciju.